Ректорът на Военната академия на Сухопътните войски „Николай Балческу” – Румъния на официално посещение в НВУ „Васил Левски”

В периода 15-17 април 2015 година на официално посещение по секторна програма „Еразъм”  в НВУ „Васил Левски”  беше бригаден генерал Баршан Чита - ректор на Военната академия на Сухопътните войски „Николай Балческу”, Румъния .
На 16 април в Ритуалната зала на Университета се проведе работна среща между бригаден генерал Чита и ректора на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Тодор Дочев. На срещата присъстваха кординаторът по програма „Еразъм” в НВУ – доцент Диана Тимова, представители на Управлението и преподаватели. Обсъдиха се възможностите за продължаване на сътрудничеството и обмен на обучаеми – курсанти, студенти и преподаватели между двата университета. Бригаден генерал Дочев представи  брифинг за мисията, целите и възможностите за обучение в НВУ „Васил Левски”.
По време на престоя си бригаден генерал Чита посети храма „Свети Седмочисленици”, който се намира в района на НВУ, разгледа част от учебно-материалната база на факултет „Общовойскови”, както и забележителностите на града и околността.
От 1 март 2015 година за летния семестър в Националния военен университет „Васил Левски”  се обучават 24 чуждестранни курсанти и студенти, участници по програма „Еразъм +”.
 

Назад