Представители на Националния военен университет „Васил Левски” участваха в Седмицата на младите орли в Истанбул

От 11-17 май 2015 г. заместник-началникът на НВУ „Васил Левски” по ВВС полковник Ивайло Ангелов и трима курсанти от факултет „Авиационен” взеха участие в Седмицата на младите орли и международна конференция за образованието на курсантите и кадетите във Военновъздушната Академия на Република Турция в Истанбул.
Участници в мероприятието бяха представители от 28 държави – Австралия, Алжир, Албания, Гърция, Португалия, Холандия, Китай, Индонезия, Бангладеш, Косово, Македония, Тунис, Мароко, Казахстан, Азърбайджан, Южна Корея, Грузия, Катар, Судан, Гамбия, Пакистан, Туркменистан, Италия, Норвегия, Великобритания, Бразилия и  Турция.
По време на Седмицата на младите орли бе проведена и конференция на тема: „Промени в авиационното образование и системата за подготовка през 21 век, иновации и нови тенденции”, на която бяха разисквани много въпроси свързани с обучението на авиационни специалисти както за нуждите на военната авиация, така и за нуждите на гражданската авиация. Основната цел бе да се определи бъдещето за развитието на авиационното образование и синхронизирането на обучението и подготовката на авиационните специалисти и пилоти в НАТО и Европейския съюз.

Назад