Девети международeн фестивал на военните духови оркестри

За девети път Националният военен университет „Васил Левски” бе съорганизатор на  Международния фестивал на военните духови оркестри. С дефиле на участниците пред МДТ „К. Кисимов” започна деветото издание на Фестивала, след което се състоя и официалното му откриване.

Събитието бе уважено от Заместник-министъра на отбраната доц. д-р Десислава Йосифова, заместник-кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков и началника на НВУ “Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов.

За поредна година във Велико Търново пристигнаха  музиканти от България и Франция и Румъния, за да участват в единствения по рода си културен форум у нас.

След официалната част оркестрите изпълниха химните на Република България, Франция и Румъния.

Традиционен участник във културното събитие бе Представителният гвардейски духов оркестър, който досега не е пропуснал нито едно издание на фестивала. Символичен домакин на празника отново бе Фестивалният оркестър, в който участват формациите на Националния военен университет и Втора механизирана бригада в Стара Загора.

Програмата на фестивала бе част от честването честването на Независимостта на България. На 22 септември военните оркестри поведоха празничното шествие от Царевец до паметника Майка България и отново представиха атрактивен спектакъл пред жителите и гостите на града. Част от този спектакъл бяха и строевите хватки и движение с оръжие на представителния блок курсанти от НВУ „Васил Левски”.

21 септември 2015 г.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Назад