15 май – Национално състезание между курсанти и студенти по „Приложна електроника”

    За четвърта поредна година се проведе Националното състезание по „Приложна електроника”. Финалният кръг на надпреварата между курсанти и студенти, разпределени в университетски отбори, се състоя на 15 май в Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново.
    Съревнованието протече в два кръга. Първият етап се проведе през месец април в трите факултета на НВУ, в Технически университет в Габрово, в Технически университет във Варна и във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Всеки университет бе представен от отбор от 12 участници. Класираните на първо и второ място, от всяко отделно съревнование, участваха във втория кръг на състезанието.
    Заключителният етап се състоя в рамките 50 минути, като всеки състезател от университетския отбор трябваше да отдели своите електронни елементи от общия плик на отбора, да изработи платката си, да опише своите действия и да почисти работното си място. Състезателите се съревноваваха отборно и индивидуално  и се представиха отлично, тъй като всички изработени моделите проработиха.
    Първо и трето място в индивидуално класиране спечелиха участниците от факултет „Авиационен“ на НВУ „Васил Левски” – Десислав Иванов и старши сержант курсант Виктория  Уручева. Второто място зае сержант курсант Емил Иванов от факултет „Общовойскови” на НВУ.
В отборното класиране и трите челни места отново бяха за състезателите на Националния военен университет.

Назад