Завърши випуск - 2011

ЗАВЪРШИ ВИПУСК-2011

На 29 юли 2011 г. в НВУ „Васил Левски” се проведе ритуалът по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на випускниците на НВУ “Васил Левски”.

.Випускът се нарича “Випуск-2011”. За новопроизведените офицери той е 133 по ред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България.

През настоящата учебна година завършиха 64 випускници от НВУ “Васил Левски”, обучавани по 4 военни специалности “Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски”, “Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване”, “Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи” и “Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили”.

Те получиха първо офицерско звание “лейтенант” и образователно-квалификационна степен “бакалавър” по военна и гражданска специалност.

11 са випускниците-лейтенанти, които завършиха с успех над отличен 5.50 от целия курс на обучение и от държавните изпити.

Първенец на Випуск-2011 е лейт. Цветан Евтимов – специалност “Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи” със специализация „Военни комуникационни и информационни системи”. Той завърши обучението си със среден успех от курса на обучение Отличен 6.00 и от държавните изпити Отличен 6.00.

Първенец на специалностите “Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски” е лейтенант Веселин Генов, на “Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване” е лейтенант Стоян Янков, на “Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи” е лейтенант Петя Желева и на “Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили” е лейтенант Аксиния Велинова.

Курсантите-жени, завършващи университета са 10.

Общият успех от държавните изпити на випуска е Отличен 5.52. Пет са класните отделения, постигнали отличен успех на държавните изпити, като класното отделение на специализацията „Тилови войски и горивосмазочни материали” е постигнало успех Отличен 5.91.

Разпределението на випускниците в поделенията на Българската армия е извършено според класиране по специално разработена методика.

Първенецът на Випуск-2011 на НВУ бе награден със заповед на министъра на отбраната с офицерски кортик, а първенците на специалности с бинокли. Грамоти получиха 6 от лейтенантите с диплом с отличие.


Гости на ритуала бяха Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, Областният управител на област Велико Търново доц. пенчо Пенчев, Заместник-кметът на община Велико Търново Стефка Танева, Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, Командирите на Сухопътни войски и Военновъздушните сили генерал-майор Стефан Василев и генерал-майор Константин Попов, Великотърновският митрополит Григорий и членовете на Съвета на настоятелите на НВУ „Васил Левски” – Петър Петров, Банко Банков, Милена Трифонова .

Назад