Второ място за отбора по физика

Второ място зае отборът на НВУ „Васил Левски” в Републиканска студентска олимпиада по физика, проведена в Химикотехнологичния и металургичен университет в София. 7 са отборите, които участваха в състезанието.
 
Отборът е ръководен от доц. Донко Обрешков – доцент  в катедра „Аеродинамика и конструкция на летателни апарати” на Факултет „Авиационен”. В състава са включени 7 курсанти трети курс от същия факултет, които се обучават в специализациите „Летец-пилот”, „Ръководител полети” и „Летателни апарати и авиационни двигатели”.
Първо място в олимпиадата завоюва отборът на СУ „Св. Климент Охридски” , а трети е отборът на Технически университет – София.
 
Състезанието се състои в решаването на 19 задачи – 3 от т. нар. „количествен тип” с висока степен на сложност, 3 – „качествен тип” – със средна степен на сложност и 10 тестови въпроси.
 
Трето место в индивидуалното класиране зае курсант-сержант Николай Кънчев, като съвсем близо до него, но не на призови места се наредиха останалите членове на отбора Христо Янакиев, Здравян Здравков, Мариета Йорданова, Радослав Балдев, Владимир Иванов и Надя Пехливанова.
 
Отборът получи награди плакет и грамоти за участие, а курсант Кънчев бе награден с индивидуален плакет.
 
 

16.05.2011 г.

Назад