Българо-американска конференция бе проведена в Професионален сержантски колеж

От 14.05 до 17.05.2012 г. Професионален сержантски колеж в НВУ „Васил Левски” беше домакин на съвместна българо-американска конференция на тема „Развитие на взаимоотношенията между офицерите и сержантите”.

Целта на конференцията бе обмяна на опит и споделяне на добрите практики във взаимоотношенията между младшите офицери и сержантите в Корпуса на морската пехота и в Българската армия. Бяха изнесени лекции за лидерството в армията, за ролята на сержанта в обучението, дисциплината и управлението на военно формирование, както и за взаимоотношенията му с младшите офицери,  поддържане на добър имидж на армията в обществото, за мотивацията и професионализма на военнослужещите.

Чуждестранното участие бе представено от 4 инструктори от Корпуса на Морската пехота на САЩ в състава на Черноморските ротационни сили-12 (Black Sea Rotational Force-12).

 

От Българска страна се включиха 35 военнослужещи: главния сержант на Съвместното командване на силите старшина Ивелин Инджов, директора на Професионален сержантски колеж офицерски кандидат Николай Николов, инструктори от Колежа, офицери от НВУ „Васил Левски” (командири и преподаватели), офицери и сержанти от военни формирования от Ямбол, Крумово, Враждебна, Долна Митрополия и Варна.

На заключителна церемония за закриване на конференцията към групата се присъединиха полковник Явор Матеев, началник на отдел „Съвместни съоръжения” в Министерство на отбраната, който благодари на гостите за проведеното от тях обучение.

Всички участвали в конференцията получиха сертификати.

Назад