„Изкуството на щастието“

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ създадоха дискусионен литературен клуб „Изкуството на щастието“. 18 млади момчета и момичета са учредителите, но клубът е отворен за всички, които обичат да четат и са готови да споделят прочетените книги с колегите си в университета.

Идеята за създаването на клуба е на майор Иванка Георгиева, началник на дирекция „Връзки с обществеността и културни дейности“ във Военния университет. Атина Трайкова, която е курсант в трети курс и младши командир при първокурсниците приема предизвикателството да провокира своите по-млади колеги да се включат в литературно-читателския клуб.

Още на първата среща курсантите заявяват желанието си по време на събиранията да говорят не само за книги, но и да дискутират филми, актьори, писатели, поети и по теми, които са свързани с културата.

Срещи с началника на Националния военен университет бриг. ген. Иван Маламов, с полк. доц. Марко Златев, с министъра на отбраната Красимир Каракачанов са имали вече курсантите от клуба.

Плановете са те да отидат в студията на БНТ в Русе, за да видят как се прави телевизия, да наблюдават в театъра четене на пиеса на маса, да се срещат с изявени поети и писатели, актьори и общественици, да опознаят културното и исторически богатство на Велико Търново, посещавайки забележителностите на града и Експозициите на Регионалния исторически музей.