Носителят на Академичната награда „3-ти март” за 2021 година е курсант старшина Красимир Йорданов

Академичната награда „3-ти март” бе връчена на курсант старшина Красимир Йорданов на 9 март в Националния военен университет „Васил Левски“. От 14 години Академичната наградата се присъжда от Община Велико Търново на изявен випусник от НВУ „Васил Левски”, по повод националния празник на България. Наградата е в размер на левовата равностойност на 5 000 евро.

Снимка

Старшина Красимир Йорданов завършва специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“. Специализацията му е „Мотопехотни и танкови войски“, а гражданската специалност – „Национална и регионална сигурност“. Средният успех на новия носител на отличието е 5,80, а от държавните изпити по гражданската специалност - 6,00. Владее на много добро ниво английски език. Бил е на обучение по програма „Еразъм+” в Полша през 2018 година, в Унгария – 2019 година и в Словакия през 2020 година. Участвал е в Годишната университетската научна конференция на Националния военен университет „Васил Левски“ и в международното учение Summer Camp 2019 в Република Северна Македония.
Красимир Йорданов роден в град Видин и потомствен офицер . „България е моята родина и аз искам да развивам кариерата си тук. Ще използвам парите от това престижно отличие, за да продължа обучението си. Решил съм и магистратурата ми да бъде в този университет, където преди години е завършил и моят дядо“, каза носителят на тазгодишната награда.