Началникът на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов участва в тържествената сесия на Великотърновския общински съвет

Началникът на Националния военен университет „Васил Левски” бриг. ген. Иван Маламов присъства на празничната литургия в катедралния храм „Рождество Богородично“. С литургията, отслужена от митрополит Григорий, започна празничният ден за Велико Търново.
Снимка
Веднага след това бриг. ген. Маламов участва и в тържественото заседание на  Великотърновския общински съвет. На сесията, посветена на празника на града 22 март, бяха връчени отличията „Почетен гражданин на Велико Търново” и награда „Велико Търново”.
Снимка
Носител на престижното звание тази година стана историкът, преподавател и общественик проф. Милко Палангурски. По предложение на Държавния Военно-исторически архив за почетни граждани посмъртно бяха обявени и 37 български офицери, родени във Велико Търново и произведени в генералско звание до 1945 година.
Трима от тях са били началници на Военния университет в старата столица и това са генерал-майор Крум Колев, ръководил в периода 1934-35 година, генерал-лейтенант Никола Хаджипетков, който е бил началник в годините 1936-38 г. и генерал-лейтенант Никола Михов. Той е бил началник на НВУ от 1938-ма до 1941 година.
Археологът д-р Иван Църов и композиторът и пианист Живко Петров бяха удостоени с наградата „Велико Търново”.