Национален военен университет "Васил Левски"

Полк. Инж. Димитър Радов се прости със знамето на Националния военен университет

Полк. инж. Димитър Радов се прости с бойното знаме на Националния военен университет „Васил Левски“ и премина в резерва. По време на тържествената церемония, полк. Радов получи сувенирна карабина - награда от министъра на отбраната.
Снимка Снимка
„За всеки командир и началник е от изключителна важност екипът, с който работи. Свършената работа зависи от това как е мотивиран този екип. Преди година и половина поканих полк. Радов да бъде част от моя екип. Искам пред вас да му благодаря, че прие, че бях спокоен и знаех, че всяка поставена задача, ще бъде изпълнена с чест, достойнство и най-вече с отговорност“, каза в словото си началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Иван Маламов.
„Благодаря Ви, бриг. ген Маламов, за доверието, което ми гласувахте. Благодаря и на всички офицери, курсанти, сержанти, войници, на научно-преподавателския състав и на всички цивилни служители за вниманието, с което ме посрещахте всеки път, когато съм имал нужда от помощ. На вас, уважаеми курсанти, пожелавам да имате желание и воля да се подготвите, да знаете да можете, за да издигнете Българската армия до нивото, което ѝ се полага в българското общество“, отговори от своя страна полк. Радов, който е възпитаник на Националния военен университет. Завършил е през 1989 г. випуск „Ботевски“ и през 1993 г. се е върнал тук като преподавател.
„Преминах през различни катедри, бях началник на отделение „Логистика“, началник на сектор „Дистанционно обучение“, за да завърша службата си като зам.-началник по административната дейност на Военния университет. Малко колеги като мен имаха възможността да работят в администрацията, в преподавателския корпус, после отново в администрацията. Това е безценен опит и възможност да познаваш всички процеси в този голям университет“, признава полк. Радов.
Той е първият военен в рода си и казва, че макар да е нямал представа в какво приключение се втурва, когато е решил да кандидатства във Военния университет, професията не му е давала поводи да си тръгва от нея. Още след първата си година като курсант, той повярвал в избора си и харесал специалността си, която е „Танкови войски - технически“.
„Разбира се, че е имало трудности, но от днешна гледна точка, всички те са били просто служба. Тръгвам си напълно удовлетворен и се радвам, че имах шанса да положа клетва пред това знаме, с което днес се сбогувах“, казва още полк. Радов.