Национален военен университет "Васил Левски"

Курсантите-випускници от Националния военен университет посетиха три военни формирования

Курсантите-випускници от Националния военен университет Васил Левски” посетиха три военни формирования във Варна, Безмер и Стара Загора, за да се запознаят с мисията им и с работата на офицерите там. Випускниците на Военния университет започнаха обиколката си от формированията на Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране във Варна.
„Посрещнаха ни командирите на формирования запознаха курсантите със състава, структурата, основните функции и задачи на корабите и корабните дивизиони. Освен това момчетата и момичетата успяха да разгледат фрегата „Смели”, минния ловец „Цибър”, спасителния кораб „Протео” и откритата музейна експозиция на най-старото военно формирование във Военноморските сили“, разказва кап. Диян Топалов, който заедно с кап. Димитър Димитров води курсантите в поделенията.
Снимка Снимка
В две формирования към Военновъздушните сили бяха още курсантите от Военния университет. Бъдещите офицери са разгледали самолетите в базата в Безмер и са имали възможност да седнат на тренажорите, на които тренират пилотите. „Поделението за Противовъздушна отбрана в Стара Загора беше последната ни спирка от тази обиколка.
Снимка  Снимка
Там на курсантите им беше много интересно, защото се докоснаха до класифицирана апаратура“, уточнява кап. Топалов и допълва, че целта на тези посещения е курсантите да знаят, че обучението в Националния военен университет им дава шанс да работят и във Военновъздушните сили, и във Военноморските сили, където също има длъжности за тях.