Курсант старшина Генадий Димитров с приз за филма си „Аз курсантът! Бъдещ офицер от Българската армия“

Курсантът от Националния военен университет „Васил Левски” старшина Генадий Димитров получи наградата на Съюза на народните читалища в България от Петия национален фестивал на мобилното кино „Кино на длан“. Филма, с който петокурсникът в специалност „Полева артилерия” във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Военния университет, е грабнал отличията на организацията, се нарича „Аз курсантът! Бъдещ офицер от Българската армия“.
Снимка Снимка
„Фестивалът е за филми, снимани само с мобилни телефони, затова и се нарича „Кино в длан”. Когато започнах да правя сценария, реших, че искам да снимам свои колеги, които разказват защо са решили да бъдат офицери“, казва курсант старшина Генадий Димитров. За него това е вторият късометражен филм, който прави докато учи в Националния военен университет. Първият се нарича „Епопея на незабравените” и е разказ за 12-те оди, написани от Иван Вазов в неговата „Епопея на забравените”.
Генадий Димитров е член на клуб „Естетическо възпитание”, в който се събират курсанти с интерес към изработването на реклама и снимане с видео и фотоапарат. Ръководител на клуба е доц. д-р Марияна Тодорова, преподавател в катедра „Информационна сигурност“.