Почетен караул на Националния военен университет „Васил Левски“ участва в общоградското поклонение по повод Деня на Ботев

Почетен караул на Националния военен университет „Васил Левски“ участва в общоградското поклонение по повод 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България. В ритуала, който се състоя пред паметника на Христо Ботев, се включиха и началникът на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов и четиримата му заместници.
Снимка Снимка
След сиренния вой и минутата мълчание, Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов отслужи заупокойна молитва. Единадесетокласниците от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” Белослава Маринова и Иван Данев изпълниха литературна композиция „Поклон пред паметта на Ботев“, посветена на 145 г. от гибелта на великия герой на България.
След ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев, бриг. ген. Маламов и четиримата заместници на Националния военен университет поднесоха цветя и на паметника „Майка България“.
Снимка Снимка
Часови бяха поставени и на паметниците на Васил Левски и Стефан Стамболов, Паметника на обесените, паметник „Велчова завера“, Паметната плоча на загиналите и на гробовете на Венета и Иванка Ботеви.