Националният военен университет и ПГ „Велизар Пеев“ в Своге ще си сътрудничат

Директорът на Професионалната гимназия „Велизар Пеев“ в Своге Станчо Атанасов и ръководителят на училищния STEM център Кирил Филипов бяха гости на Националния военен университет „Васил Левски“. Двамата педагози се срещнаха с началника на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов и зам.-началника полк. Евгени Пенчев, за да поговорят за бъдещи съвместни проекти и дейности.

Снимка

„Една от каузите, на която сме се посветили като Военен университет, е да утвърждаваме авторитета на армията сред младите българи. Затова и работим много активно със средни училища в региона и страната, за да помогнем по този начин на учениците да се ориентират в избора си на професия“, каза началникът на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов. И предложи на директора на гимназията Станчо Атанасов договор за сътрудничество.
„Виждам, че имаме много допирни точки, приблизително еднакви специалности и ние можем да предложим на вашите ученици да надградят знанията си във Военния университет, стига да го желаят“, коментира бриг. генерал Маламов. Той и Станчо Атанасов се договориха да си гостуват, но вече с по-големи екипи и да подготвят сключването на договор за съвместна дейност.
Два портрета на Васил Левски, изработени в гимназията и знака на училището, получи от гостите си бриг. генерал Иван Маламов.

Снимка