Наградиха победителите в конкурса за постери „Непознатият космос“

Заместник началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ полковник Евгени Пенчев награди победителите в Националния конкурс за постери и рисунки „Непознатият космос“.

Снимка Снимка

Ученици, студенти и курсанти от цялата страна участваха в състезанието,  включено в програмата на Международната научна конференция „Радиационната безопасност в съвременния свят“, която ще се проведе в четвъртък и петък във Военния университет.
По традиция участниците в конкурса са разделени в две групи. В едната са включени студентите и курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“, в във втората – авторите, които представляват други средни и висши училища.
Студентът Николай Згурев е победител сред представителите на Военния университет. На второ място журито е класирало курсант старшина Мадлен Пенева и курсант сержант Жулиана Михнева. Трети е Веселин Димитров.
Във втората група победител е ученикът от ЧОУ „М. Монтесори“ в Добрич. Втори е възпитаникът на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново Стефан Петров, а на трето място комисията е класирала Елена Мазнева от Центъра за млади таланти в Бургас.
Най-добрите постери и рисунки са подредени в Ритуалната зала на Националния военен университет, където утре ще бъде официално открита и международната конференция.