Национален военен университет "Васил Левски"

Бригаден генерал Иван Маламов уважи изложбата „Другото лице на воините ни“

Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов уважи откриването на фотоизложбата „Другото лице на воините ни“. Фотосите са подредени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Експозицията е един от акцентите в честването на 70-годишнината от създаването на Държавния архив и основаването на архивната система у нас.

Снимка

16 фотоесета представят другото лице на българските войници в Първата световна война и разказват за живота на редовите войници от деня на мобилизацията им, чак до края на войната. Автори на изложбата са Ирена Данаилова и Георги Генчев – кореспонденти на БТА от Видин и Варна. Експозицията е съвместна проява на БТА и Държавния военен архив във Велико Търново.

 Снимка Снимка

„Много е важно да познаваме историята си, затова и тази изложба е толкова ценна, особено в днешните не особено леки времена. Историята е съществен предмет в образованието на курсантите в Националния военен университет, предмет, който не само образова, но и възпитава“, каза в поздравлението си към организаторите началникът на Националния военен университет бригаден генерал Иван Маламов.