Бригаден генерал Иван Маламов беше гост на празника в СУ „Георги Измирлиев“

Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов уважи патронния празник на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Той беше гост на тържеството, заедно с двамата заместник кметове на града Стефчо Алипиев и Николай Георгиев. В празничната програма на гимназията се включиха и музикантите от Военния духов оркестър.

Бригаден генерал Иван Маламов беше гост на празника в СУ „Георги Измирлиев“Бригаден генерал Иван Маламов беше гост на празника в СУ „Георги Измирлиев“

„Празникът е повод от мое име и от името на целия преподавателски състав на Националния военен университет да ви поздравя за вашата непрекъсната работа, свързана с възпитанието на нашите млади момчета и момичета. Убеден съм, че вие полагате усилия в нелекото си ежедневие да възпитавате учениците си и да утвърждавате вашето училище като водещо в сферата на средното образование, за което ви поздравявам. Училището е толкова силно и голямо, колкото голям е духът в него и колкото подготвени са преподавателите му и ентусиазирани ученици. А аз виждам точно такива лица пред себе си“, каза в поздравлението си към директора на училището Криси Аврамова, към учителите и учениците бригаден генерал Маламов.