Курсант-старши сержант Мирела Иванова е координатор на кампанията „Капачки за бъдеще“ във Велико Търново

Четвъртокурсничката от Националния военен университет „Васил Левски“ Мирела Иванова беше в центъра на поредната кампания „Капачки за бъдеще“, която се проведе във Велико Търново в неделя. Курсант-старши сержант Иванова участва в кампанията вече четири години, но за първи път беше организатор и координатор на събитието.

Курсант-старши сержант Мирела Иванова е координатор на кампанията „Капачки за бъдеще“ във Велико Търново

„Тази година кампанията от Велико Търново предаде около 3000 килограма капачки, с които ще бъде закупена 5-та неонатална линейка. През целия ден на пункта идваха търновци, които подкрепят кампанията. Първи започнаха да пристигат децата и само за няколко часа от тук преминаха поне 250 деца. Толкова бяха рекламните брошури за кампанията, които бяхме подготвили и те свършиха много бързо“, разказва Мирела Иванова и допълва, че сред хората, които тя и останалите доброволци, са посрещнали на пункта за предаване на капачки, в неделния ден е имало и 85-годишен старец. „Някои идваха с по няколко препълнени бутилки, други носеха капачките си в шепи, но си бяха направили труда да дойдат при нас и беше наистина вълнуващо“, усмихва се Мирела.

Курсант-старши сержант Иванова, която е и младши командир в длъжност „Главен сержант на рота дубльор“, е инициаторът офицерите и курсантите в Националния военен университет „Васил Левски“ да участват редовно в кампанията „Капачки за бъдеще“. Вече три години тя предава събрани във Военния университет капачки и е категорична, че докато е курсант, ще продължава да го прави. Благодарение на своята сърцатост и активност, Мирела е получила предложение от организатора на кампанията Лазар Радков да създаде и оглави „Клуб за бъдеще – Велико Търново“.

Клубът вече е инициатор на поредица от благотворителни събития – за Петропавловския манастир, за една млада майка от Бургас и една незряща възрастна жена от Пловдив. Преди Коледа Мирела и нейните приятели и съмишленици се притекоха на помощ и на 43-годишна онкоболна жена от Дряново.