Михаил Кунчев изнесе лекция пред личния състав на НВУ

Писателят и документалист Михаил Кунчев изнесе лекция пред офицери, преподаватели и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“. Неговото гостуване в университета бе свързано с поредицата от срещи „Лектори – вдъхновители“.

Михаил Кунчев изнесе лекция пред личния състав на НВУМихаил Кунчев изнесе лекция пред личния състав на НВУ

Михаил Кунчев бе гост на НВУ „Васил Левски“ за втори път. По време на първата си визита той разказа за срещата си с български военнослужещи в Кербала. На настоящата си среща с личния състав на НВУ лекторът продължи темата за мисията на хората, за които е призвание да бъдат воини.

Михаил Кунчев изнесе лекция пред личния състав на НВУМихаил Кунчев изнесе лекция пред личния състав на НВУ

Михаил Кунчев сподели, че като наследник на потомствени воини е приел каузата да разпространява по интересен и достъпен начин сред младите хора българската история. „Историята не е някакъв сбор от цифри, географски понятия. Историята е случки, събития, които трябва да ни носят нещо. Трябва да ни карат да се замислим, а не просто да ги знаем“, каза той.

В края на срещата бригаден генерал Иван Маламов връчи плакет на Университета на Михаил Кунчев и му подари книгата „Пагони в изпълнителната власт“ на доцент Марко Златев – преподавател по военна история в НВУ „Васил Левски“.