Премини към основното съдържание

Най-добрите лейтенанти от 144-ти випуск „Полковник Борис Дрангов“ получиха отличия

15 лейтенанти от 144-ти випуск „Полковник Борис Дрангов“ на Националния военен университет „Васил Левски“ получиха отличия за високи постижения в обучението си и в спорта.

Наградата на началника на ВВМУ „Н. Вапцаров” флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, както и грамота от сдружение „Артилерия-ген. Владимир Вазов“, получи първенецът на випуска лейтенант Мадлен Пенева.

Снимка

Награда от сдружение „Артилерия-ген. Владимир Вазов“, което е макет на Черешовото топче получи и първенецът на специализация „Полева артилерия” лейт. Неделчо Караманов.

За високи спортни постижения през целия курс на обучение в НВУ „Васил Левски” и завоювани призови места при участия в състезания в България и чужбина, бяха наградени най-изявените спортисти на 144-ти випуск „Полковник Борис Дрангов” – с плакет лейтенант Велина Личовска и с грамоти за принос в развитието на спорта в НВУ лейтенант Божидар Божидаров, Карина Димитрова, Кристиян Кирчев, Славизар Лозанов, Ваня Михайлова, Десислава Янева, Цветелина Сейкова, Виктор Братоев, Стефан Гурбалов. Наградите връчи председателят на Войсковия университетски спортен клуб „В. Левски“ полковник Георги Крайнов, който изпълнява задълженията на заместник-началник на Военния университет.

Всички лейтенанти получиха наградите си по време на тържествения коктейл, организиран в тяхна чест. Вечерта започна с изпълнението на малчуганите от детска градина „Соня“, които са и най-малките членове на Общинския и Националния комитет „Васил Левски“.

След това наздравица вдигнаха началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов, зам.-министърът на отбраната на Йордан Божилов и зам.-началникът на отбраната ген.-лейтенант Димитър Илиев. Своя благослов към лейтенантите и техните родители, които бяха и почетните гости на коктейла, отправи Великотърновският митрополит Григорий.

Снимка

След това за всички концерт изнесе Представителният ансамбъл на Въоръжените сили. На сцената излязоха и малкият гайдар Стефан Иванов, който победи в „България търси талант“ непобедимите момчета от отбора по специализиран ръкопашен бой на НВУ, и Росица Кирилова.

Снимка Снимка
Снимка