Посещение на курсанти при Президента на Република България

По покана на президента на Република България Румен Радев курсанти от трите факултета "Сигурност и отбрана", "Логистика и технологии" и "Артилерия, ПВО и КИС" начело с началника на Университета бригаден генерал Иван Маламов посетиха Президентството на 17 ноември 2023г.

Посещение на курсанти при Президента на Република БългарияПосещение на курсанти при Президента на Република България

Президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев поздрави курсантите за решението им да се посветят на военната професия, която по негови думи е трудна, но и благородна кауза в името на род и Родина. По време на срещата курсантите имаха възможност да зададат своите въпроси относно обучението на кадри и модернизацията на Българската армия.

 Президентът изрази своята увереност, че младите офицери ще бъдат ключова част от модернизацията на Българската армия и допълни, че достигането до необходимото ниво на оперативна съвместимост с партньорите ни от НАТО трябва да върви ръка за ръка с грижите за личния състав и неговата мотивация. „Създайте стереотип, че това, което се преподава не ви стига. Търсете сами допълнителни знания. Всеки от вас ще стане командир. Важно е как ще водите хората – с команди или с личен пример. Имате чудесна възможност да постигнете всичко това там, където сте", обърна се държавният глава към курсантите от Националния военен университет „Васил Левски".