Представителният блок на НВУ участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство

Представителният курсантски блок на Националния военен университет „Васил Левски" участва в официалното откриване на Четвъртия национален събор на запасното войнство в Стара Загора. Курсантите, ръководени от ст. лейтенант Петър Славов, показаха строеви хватки с оръжие под съпровода на Военния духов оркестър на НВУ.

НВУ „Представителният блок на НВУ участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство Представителният блок на НВУ участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство

Стотици жители и гости на Стара Загора наблюдаваха атрактивното шоу на курсантите, които демонстрираха отлични умения с пушки Манлихер.

Сред официалните гости на събора беше президентът на България и върховен главнокомандващ Румен Радев, който беше придружаван от съпругата си Десислава Радева. Държавният глава приветства всички участници и гости на събора и наблюдава част от програмата при официалното откриване.

Представителният блок на НВУ участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство

Форумът на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва се провежда в рамките на два дни и предложи на участници и зрители разнообразна програма - изложените на автентично военно облекло, старинно оръжие, символи, книги и други материали, както и приготвяне на храна при полеви условия. В програмата беше включена и конференция на тема „Взаимодействие между органите на държавната и местна власт, и запасното войнство, за подобряване дейността им за привличане на кандидати за висшите военни училища и попълване на видовете Въоръжени сили с кадрови военнослужещи".

Четвъртият национален събор на запасното войнство е под патронажа на държавния глава и се провежда с подкрепата на Община Стара Загора и Министерството на отбраната.