Стоян Саладинов изнесе лекция пред личния състав на НВУ

Многократният шампион по борба, самбо, джудо и карате и един от емблематичните родни треньори Стоян Саладинов изнесе лекция пред офицери, преподаватели и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски". Той беше гост във Военния университет по покана на началника бригаден генерал Иван Маламов и се включи в поредицата от срещи „Лектори – вдъхновители".

Стоян Саладинов изнесе лекция пред личния състав на НВУСтоян Саладинов изнесе лекция пред личния състав на НВУ

 Преди да започне лекцията, Стоян Саладинов наблюдава демонстрация на момчетата от Отбора по специализиран ръкопашен бой под ръководството на майор Емил Стоичков.

Стоян Саладинов изнесе лекция пред личния състав на НВУ

 По време на лекцията, господин Саладинов се обърна към бъдещите офицери със следните думи: "Правете всичко за да съхраните вярата си в Бога, да съхраните моралните си качества и любовта към родното място и Родината, любовта към вашите семейства и приятели! Пътят, който сте си избрали не е никак лесен, но е достоен за подражание и адмирации. Всеки един от вас, бъдещите офицери, който си е избрал тази мисия трябва да знае и да е готов да даде всичко, дори и живота си за България!".

След края на лекцията бригаден генерал Маламов запозна господин Саладинов със спортната и учебната база на Университета.