Търновският театър гостува в НВУ със спектакъла „Духът на поета“

Спектакъл „Духът на поета” гледаха миналата вечер курсанти и офицери от Националния военен университет „Васил Левски“. Този път актьорите от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ гостуваха във Военния университет и играха пред пълния салон в Дома на културата.

Търновският театър гостува в НВУ със спектакъла „Духът на поета“Търновският театър гостува в НВУ със спектакъла „Духът на поета“

Стефан Цанев е автор на драматургията, а режисьор е Антони Цонев. В образа на Стамболов се превъплъщава актьорът Детелин Кандев, в ролята на Захарий Стоянов влиза Иван Митев, а Георги Тодоров играе Гунчо, който е и най-приближеният човек до Стамболов.

Това е поредният спектакъл на Търновския театър, който курсантите гледат след „Не сме от тях“ по Чудомир, мюзикъла „Службогонци“ от Парашкев Хаджиев и „Криворазбраната цивилизация“ по музика на Парашкев Хаджиев и оригиналният текст на Добри Войников.

Обучаемите ходят на театър от края на миналата година, когато началникът на университета бригаден генерал Иван Маламов подписа договори с директорите на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново Васил Вълчев и на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен Илия Виделинов.

Снимки: курсант-старши сержант Иво Христов