В НВУ се проведе кръгла маса с участието на депутати от Европейския парламент

Кръгла маса на тема "Европейските граждани и сигурността в 21-ви век" се проведе в Националния военен университет "Васил Левски".

В НВУ се проведе кръгла маса с участието на депутати от Европейския парламентВ НВУ се проведе кръгла маса с участието на депутати от Европейския парламент

"През последните няколко десетилетия светът претърпя значителни промени, особено в областта на технологиите, глобализацията и геополитиката. Тези промени доведоха до нови предизвикателства и заплахи за сигурността, които изискват колективни действия и стратегическо мислене. Като европейски граждани имаме отговорността да гарантираме, че гласовете ни се чуват и че нашите ценности - мир, свобода, демокрация и върховенство на закона - остават защитени." каза началникът на Университета бригаден генерал Иван Маламов при откриване на конференцията.

В НВУ се проведе кръгла маса с участието на депутати от Европейския парламентВ НВУ се проведе кръгла маса с участието на депутати от Европейския парламент

Гости на конференцията бяха депутатите от Европейския парламент Андрей Новаков и Рихо Терас, който е генерал от резерва, областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков, представители на ОД на МВР, РД на ПБЗН и ДАНС, курсанти от НВУ "Васил Левски", партньори на университета по програмата „Еразъм" от Румъния, представители на дружеството „Терем", експерти по национална и регионална сигурност.

Събитието се организира от Институт „Научноизследователска и иновационна дейност" в НВУ „Васил Левски" със съдействието на Европейския парламент.