В НВУ „Васил Левски“ се проведе финалният етап от междууниверситетското състезание по приложна електроника

Състезанието се проведе за девета поредна година със спомоществователството на търговска фирма „Елимекс". До този кръг достигнаха първите двама студенти и курсанти от проведените през месец април състезания в НВУ „Васил Левски" - район Велико Търново и район Шумен, ВВВУ „Георги Бенковски" - гр. Долна Митрополия, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" - гр. Варна, ТУ Габрово и ТУ Варна. Във този кръг състезателите се съревноваваха отборно и индивидуално. Участниците от всеки отбор имаха за задача всеки самостоятелно да изработи определена електронна схема, като преди това трябваше да разделят своите компоненти от общо задание, като в плика им с елементи имаше и определено количество компоненти в излишък. Времето за работа беше 50 минути.

В НВУ „Васил Левски“ се проведе финалният етап от междууниверситетското състезание по приложна електроника В НВУ „Васил Левски“ се проведе финалният етап от междууниверситетското състезание по приложна електроника

В отборната надпревара победители станаха представителите на ТУ Габрово, второ място заеха курсантите от ВВВУ „Георги Бенковски", а трети останаха представителите на ТУ Варна. Курсант-ст. серж. Бруклин Динов и курсант-серж. Станислав Шумчев от НВУ „Васил Левски" - гр. Велико Търново се класираха на почетното четвърто място в отборната надпревара. Представителите на факултета в Шумен курсант-сержант Никифор Митов и курсант-сержант Николай Колев са на пето място. Ръководител на отбора на нашия университет е доц. Николай Долчинков, който е и организатор и координатор на цялото състезание.

В НВУ „Васил Левски“ се проведе финалният етап от междууниверситетското състезание по приложна електроника В НВУ „Васил Левски“ се проведе финалният етап от междууниверситетското състезание по приложна електроника

В индивидуалната надпревара първо място зае Кристиян Димитров от ТУ Габрово, втори е неговият съотборник Симеон Славков и призовата тройка допълни Кристиян Михалев от ТУ Варна. Курсант-сержант Станислав Шумчев зае 7 място , а курсант-ст. сержант Бруклин Динов е девети.

Призьорите и всички участници получиха сертификати, грамоти и ваучери от търговска верига „Елимекс". НВУ „Васил Левски" ще организира през следващата година и юбилейното десето издание на състезанието.