Премини към основното съдържание

Военните музиканти направиха истинско шоу за търновци и гостите на града

С изпълнение на строеви хватки с оръжие от Представителния курсантски блок на Националния военен университет „Васил Левски“ започна атрактивният спектакъл на участниците в XV Международен фестивал на военните духови оркестри.

Снимка Снимка

След като курсантите, ръководени от ст. лейтенант Петър Славов обраха овациите на стотиците търновци, на площада пред сградата на Български пощи излезе Фестивалният духов оркестър „Маестро Николай Косев“, домакин на фестивала. Оркестърът е съставен от музиканти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Втора тунджанска механизирана бригада, а диригенти са капитан Цветомир Василев и старшина Емил Костурков.

Снимка Снимка

Своите шоу програми показаха и останалите участници във фестивала - Военният духов оркестър на гарнизон в Браила, който пристигна в старата българска столица с фолклорния си състав, Представителният оркестър на Сухопътните войски заедно с мажоретния състав на Троян и Гвардейският представителен духов оркестър.

Снимка  Снимка

 Снимка

Диригент на гостите от Румъния е първи лейтенант Лонут Раул, на оркестъра на Сухопътни войски - капитан Тодор Петков, а гвардейците свирят под диригентството на главния диригент на Българската армия подп. Ради Радев.

 Снимка Снимка

Националният военен университет „Васил Левски“, Община Велико Търново и фондация „Международен фестивал на военните духови оркестри“ са съорганизатори на фестивала, който се провежда под егидата на министъра на отбраната.