За девета поредна година се провежда националното междууниверситетско състезание по приложна електроника

За девета поредна година се провежда националното междууниверситетско състезание по приложна електроника със спомоществователството на търговска фирма „Елимекс" и координатор и организатор доц. Николай Долчинков. Състезанието се провежда от 2016 година. В него се включват представители на НВУ „Васил Левски" - райони Велико Търново и Шумен, ВВВУ „Георги Бенковски", ВВМУ „Н. Й. Вапцаров", Технически университет - Габрово и Технически университет - Варна. От 04.04. до 11.04. се проведоха първите етапи на състезанието в отделните ВУЗ. В НВУ „Васил Левски" състезанието се проведе на 11.04.

За девета поредна година се провежда националното междууниверситетско състезание по приложна електроникаЗа девета поредна година се провежда националното междууниверситетско състезание по приложна електроника

В първия кръг участват по 8 участника от всеки ВУЗ, като за 60 минути участниците трябва да изработят електронна схема, тя да заработи, да опишат част от работата си и да почистят работното си място. Максималната оценка е 100 точки, като се описват всички компоненти от работата – правилно разчитане и спояване на платката, проверка на работоспособността ѝ, качество на подредбата и спойките, описване на операциите и почистване на работното място. При извършване на всичките дейности за по-малко от 30 минути се получават допълнителни бонус точки. Състезателите предварително са запознати с правилата и регламента на състезанието и точкуването. Първите двама от всяко състезание се класират за финала, който ще се проведе на 09.05. от 14.00 часа в НВУ „Васил Левси".

За девета поредна година се провежда националното междууниверситетско състезание по приложна електроника

Победител от състезанието в нашия университет е курсант-сержант Станислав Шумчев, а негови подгласници са курсант-старши сержант Бруклин Динов и студент Виктор Папазов. Победителите и всички останали участници получиха сертификати за участие и ваучери от фирма „Елимекс" за закупуване на електронни изделия от магазинната им мрежа.