Неделнична история

Петя Диханова е първата жена военен музикант в Българската армия

Флейтистката на Военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски“ Петя Диханова е първата жена военен музикант в Българската армия

Порцеланови антики пълнят свободното време на старшина Валерия Пенчева

С порцеланови антики е пълен домът на старшина Валерия Пенчева, старши специалист в Центъра за професионално и продължаващо обучение в Националния военен университет „Васил Левски“

Гл. ас. д-р Георги Баев мечтае да конструира с курсантите си малък сателит

Науката „Философия“, необятният Космос и изкуството фотография са трите големи вселени, които постоянно сменят местата си в живота на гл. ас. д-р Георги Баев, преподавател в катедра „Национална и регионална сигурност“ на Националния военен университет „Васил Левски“.

Капитан Веселин Георгиев катери върхове, тренира езда и играе народни танци

Капитан Веселин Георгиев има две военни мисии зад гърба си – в Кандахар и Кабул и една експедиция за покоряване на седемхилядника Корженевска в Памир.

Доброволчеството и хората с невидими увреждания са големите лични каузи на Екатерина Петрова

Приобщаването на хората с увреждания и преодоляването на предразсъдъците към тях е каузата, на която Екатерина Иванова-Петрова се е посветила. Кити, както я наричат нейните колеги и приятели, е ръководител на звеното „Еразъм офис“ в Националния военен университет „Васил Левски“ и доброволец от 10 години.

Капитан Никол Камарашева спечели бронзов медал от маратона „Търново ултра“

На трето място в маратона „Търново ултра 2022“ завърши капитан Никол Камарашева, която работи като администратор в сектор „Дистанционно обучение“ към Центъра за професионално и продължаващо обучение в Националния военен университет „Васил Левски“.

Историята, дърворезбата и Ралица са големите любови на полк. Евгени Пенчев

„От 1985 година съм с униформа и за тези 37 години тя ми стана като втора кожа. Аз не станах военнослужещ случайно. Имах пред себе си примера на първи братовчед на баща ми, който е бил командир на батальон в Елхово през 60-те години...“

Ефрейтор Ивелина Гуглева шофира линейката на НВУ

Ефрейтор Ивелина Гуглева шофира линейката на Националния военен университет „Васил Левски“ вече 15 години. Казва, че за това време е натрупала толкова истории, че ако някой ден се събуди писател, със сигурност ще напише книга.

Полк. д-р Николай Урумов предава традицията на името си и на празника на внука си Никола

Пълнен шаран с лук, гъби, домати, орехи и подправки е любимата рецепта за Никулден на зам.-началника по учебната и научна част на Националния военен университет „Васил Левски“ полк. доц. д-р инж. Николай Урумов.